НачалоНовини 2017/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

06.04.2017 - Стартираща среща по проект Сътрудничество за усъвършенстване на управленските практики, свързани с въздействието на земеползването върху водния режим в басейна на река Дунав” - CAMARO-D, 22-23.03.2017 г., гр. Будапеща, Унгария

В периода 22-ри –23-ти март 2017 г. в гр. Будапеща, Унгария  в изпълнение на проект „Сътрудничество за усъвършенстване на управленските практики, свързани с въздействието на земеползването върху водния режим в басейна на река Дунав” - CAMARO-D по транснационална програма „Дунав – 2014-2020”, в който ИАГ участва като партньор се проведе откриващата работна среща. Беше обсъдена цялостната организация на проекта, договорите и нормативните документи, необходими за изпълнението му, изискванията на програмата към партньорите, както и дейностите по разпространение на резултатите.

ИАГ е водещ партньор по Работен пакет 6. „Дунав в прогрес” и направи презентация за предстоящите дейности и очаквани резултати по този работен пакет. Стартира изпълнението на Работен пакет 3 Изследователски Дунав и Работен пакет 4 Проучване на водосбори в Дунавския район.

Планира се да бъде изготвен анализ на практиките в земеползването и тяхното влияние върху управлението на водните ресурси, както и каталог на най-добрите управленски практики в горското стопанство по отношение на контрола на ерозионните процеси, защита от наводнения и лесовъдски практики в поройни водосбори. 

През месец юни ще бъде организирана среща със заинтересованите страни на местно ниво и теренно посещение на водосбор „Очиндолска река” в района на ДГС Мездра.  

 
Документи