НачалоНовини 2017/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

03.04.2017 - На 1 април 2017 година от 10.30 часа пред Летния информационен център на ПП „Национална инициатива „Лесовъд за един ден” в местн. „Моллова кория” край Сливен

Националната инициатива „Лесовъд за един ден” с участието на деца от сливенски училища беше проведена в навечерието на Седмица на гората 2017, която тази година се провежда от 3 до 9 април  под мотото „Гората е живот”. 

На 01 април в местн. „Моллова кория” край Сливен,  Регионална дирекция по горите Сливен, заедно с Държавно горско стопанство Сливен и Природен парк „Сините камъни”, организираха истински горски празник за децата от II-ро ОУ „Христо Ботев”, VII-мо ОУ „Панайот Хитов” и профилирана хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов", както и за много други деца и гости на мероприятието.

Те премериха сили в занимателни интерактивни игри и научиха повече за лесовъдската професия, дейностите в горите, горските екосистеми и процесите, които протичат в тях.

Децата наблюдаваха с бинокли и далекогледна тръба различни видове птици на територията на Природен парк „Сините камъни” и  придобиха ценни знания и умения за това как да опазват зеленото богатство на страната ни.