НачалоНовини 2017/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

03.04.2017 - Седмица на гората в детска градина "Д-р Тодора Миладинова" гр. Рила

Експертите на Природен парк " Рилски манастир" към Изпълнителна Агенция по горите, започнаха Седмицата на гората с посещение на детската градина в гр. Рила. Децата бяха запознати с видовете дървета и тяхната структура, както  и ползите, които носят на хората и защо трябва да ги засаждаме и опазваме. Това е първото от редица планирани мероприятия, които ще бъдат проведени до края на седмицата, която тази година се провежда под мотото "Гората е живот".

Изложба "Гората е живот"

Изложбата "Гората е живот" днес отвори врати във фоайето на Читалище "Христо Ботив" гр. Рила. Тя е организирана от Дирекция на Природен парк "Рилски манастир" и е част от мероприятията за отбелязване на Седмицата на гората.

В изложбата са подредени рисунки на учениците от ОУ "Аверкий Попстоянов" гр. Рила, СУ "Христо Ботев" гр. Кочериново и децата от детската градина в гр. Рила, които освен с рисунки участват и с триизмерни природни макети.

Изложбата ще бъде отворена за посещение до края на седмицата, след което най-добрите рисунки ще бъдат отличени с награди.